Edukaciniai užsiėmimai Kaune

2019 m. Rugsėjo 12 d. Dūkštų pagrindinės mokyklos 1-4 klasių mokiniai išvyko į Kauną. Kelionė prasidėjo Lietuvos Zoologijos Sode. Mokiniai turėjo galimybę sudalyvauti edukaciniame užsiėmime „Lietuvos plėšrūnai“, kurį įdomiai pravedė zoologijos sodo darbuotoja ponia Violeta. Dauguma mokinių zoologijos sode lankėsi pirmą kartą. Jame yra daugiau nei 200 rūšių gyvūnų, varliagyvių ir paukščių. Vaikams buvo malonu stebėti gyvūnų elgesį, o ypatingai juos sužavėjo liūtės, bizonai, žirafa, kapucinai ir kitos beždžionės ir baltasis vilkas. Tai buvo vertinga ir įdomi pamoka apie gyvūnų gyvenimą ir aplinką, kurioje jie gyvena.

Paskui mokyklinis autobusas nuvyko į senamiestį. Puikus oras kvietė vaikščioti šio žavaus miesto gatvėmis. Tradicija jau tapo Dūkštų mokyklos mokinių dalyvavimas dailės užsiėmimuose įvairiuose Lietuvos muziejuose. Šį kartą vaikai aplankė Mykolo Žilinsko paveikslų galeriją, kuri yra M.K Čiurlionio muziejaus filialu. Vaikams patiko muziejaus paroda, jie apžiūrėjo žinomų menininkų darbus. Parodoje buvo porcelianinių indų, senovės Egipto meno fragmentų, šiuolaikinių fotografų nuotraukų ir gražių paveikslų kolekcija. Mokiniams buvo parodytas animacinis filmas apie vaikų knygų iliustracijų istoriją XX amžiaus Lietuvoje. Filmas buvo nepaprastai informatyvus ir praturtino žinias ne tik apie meną, bet ir apie literatūrą. Po peržiūros, vaikai nuskubėjo į edukacinę grafikos pamoką „Exlibris“. Mokiniai apžiūrėjo Lietuvos dailininkų ekslibrisų parodą. Klausydamiesi menininkės pasakojimo, jie tyrinėjo meno pasaulio paslaptis, patys sukūrė darbus pagal tam tikrą temą. Grįžę mokiniai su mokytojų pagalba mokykloje surengė dailės darbų parodą.

Nekyla abejonių, kad pamokos už mokyklos ribų ugdo mokinių vaizduotę ir padeda jiems įtvirtinti mokykloje įgytas žinias.