Kovo 11 – oji – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena

Minėjimas, skirtas Kovo 11-ajai – Lietuvos Nepriklausomybės dienai paminėti, kurį organizavo pradinių klasių lietuvių kalbos mokytoja Vladislava Zdanovičienė, prasidėjo Lietuvos Respublikos himno giedojimu. 1-2 ir 3-4 klasių mokiniai deklamavo eilėraščius apie Lietuvą, pristatė savo paruoštas knygeles apie Lietuvą, susipažino su Lietuvos praeitimi ir dabartimi, papasakojo, kas labiausiai patiko. Sukūrė savo knygelėms pavadinimus: „Tai graži knygelė mano“, „Kas ta Lietuva?“, „Graži Tėvynė mano nuo šimtmečių senų“ ir t. t. Viršelius papuošė Vyčiu, trispalve, trispalve gėlyte.

Muzikos mokytoja Edita Staniulionienė pasiuvo šventinę aprangą: baltas palaidines, žalius sijonus, ant kaklo užrišamas trijų spalvų skareles (geltonas, žalias ir raudonas). Mokiniai dainavo dainas: „Brangiausios spalvos“, „Žemėj Lietuvos“, šoko. Su vyresnių klasių mokiniais muzikos mokytoja Edita paruošė dainas: „Laisvė“, „Grįžtu namo“.

Geografijos ir istorijos mokytoja Lucija Jatkevič su 7-8 klasės mokiniais parengė scenarijų „Lietuva – tai mano gimtinė ir tėvynė“. Mokiniai pasakojo apie Lietuvos nepriklausomybės sunkų kelią, žiūrėjo filmą. Mokiniai atkreipė dėmesį į tai, kad 2019 – ieji paskelbti Lietuvos vietovardžių metais „Lietuvos vietovardžiai – tai atminties ir kalbos lobynas, o kartu – mūsų protėvių kūrybingumo išraiška“.